måndag 26 oktober 2009

Energiåtgångsinsikt

- Varför är du singel och vad är det du söker ? sa den vackra kristna tjejen som var väldigt förvånad över att se mej på välgörenhetsgalan i Lördags. Reflexmässigt tänkte jag ge henne ett socialt kompetent svar men ovanligt nog så valde jag istället sanningen som löd typ så här:

* Min prioritet låg och ligger i att förenkla livet, inte att försvåra det. Vi hade varit tillsammans över 4 år då mitt X Miss Mess ville ta relationen till nästa fas som i förlängningen skulle innebära hus på Limhamn, 2 barn, släkträffar , parmiddagar, kollaps och mitt självmord, typ en hängning i en förlängning asså.

* Jag brann inte för den iden precis som att jag inte brinner för något nu heller. Jag har skurit ner lågan till överlevnadsnivå. Det handlar om energiåtgångsinsikt. Jag söker någon med charm som tål kyla och som bara behöver det jag kan erbjuda dvs sex och samtal, samtal och sex. ( Här någonstans insåg jag att jag pratade med en djupt troende tjej som troligtvis inte tyckte att jag var the catch of the day ).

* Skillnaden mellan mej och en pensionär är att pensionären har flashigare bouleklot.

18 kommentarer:

Anonym sa...

E du lycklig?
Det du skriver låter fint..
Annerlunda

Ovanliga vantar sa...

Anonym: Jag är lycklig men har tillräckligt mycket dödsångest för att prioritera att tänka. När jag blev singel sa jag till en av mina bästa vänner att jag äntligen hade hittat rätt och det kändes som mitt mål var att surfa på den känslan så länge de bara nånsin går, havet är ju oändligt och om man styr bra så behöver man aldrig vara rädd för klipporna. Jag håller mej på det grunda vattnet där varken klippor elr drunkningar sker. Känna vinden vina..Jag har hittat min rytm och jag känner att rytmen hos den andra är helt avgörande.

carolina sa...

så länge du inte skriver om tjejskor är jag nöjd!
men, bra blogg, tack för kommentaren, nu har jag en blogg att följa :)

Ovanliga vantar sa...

Carolina: Om jag ev skulle skriva nått om tjejskor så kommer det med största sannolikhet va att någon hade så fula skor att jag inte såg nån framtid med henne. Just nu är min blogg inte speciellt spännade att följa då jag försöker avvänja mej från onödigt sex, onödiga relationer mm så ifall du vill ha rolig läsning så får du bläddra bakåt i bloggen, sök på Argentinskan, Chilenskan mfl så hittar du inlägg som skulle prisats på blog awards både förra året å detta men jag fick inte vara fortsatt anonym så då får det vara. Du kommer dock aldri få läsa om en enda såg, hammare, bil, manligt umgänge, fylla, horor,Thailand osv dvs typiska Svenska mäns liv.

Ovanliga vantar sa...

Till mina nya läsare. Detta e listan jag använder mej av när jag söker efter den rätta ( Den långa listan asså, den korta listan e ju bara charm å tåla kyla):
1. Fungerande keglar
2. Vältränad
3. Tiny
4. Charm ( dialekt, röst, gång, leende mm)
5. Wittty
6. Självinsikt
7. Allmänbildning
8. Streetsmarthet
9. Psykisk annorlundahet
10. Vänster alt Miljöpartist

- Ja får va glad att ja trots allt stöter på nån som e intresserad ibland eftersom ja saknar rubbet på top-10 enlitt många tjejernas listor:
1. Snygg
2. Rik
3. Parlamentet-humor
4. Ödmjukhet
5. Mål i livet
6. Händig
7. Barnkär
8. Goda värderingar
9. Snäll
10. Spontan

Ordanom sa...

ja. man vill ha ett enkelt liv utan dramatik.
läste något som en relationsexpert skrev. att alla människor alltid spelar spel i kärlekrelationer. och alla som säger att dom inte gör det ljuger. för ingen vill vara den som älskar mest. alla vill vara den som blir jagad av den andra. och i kärleksrelationer är det alltid någon som älskar mer än den andra och den rollen pendlar mellan de två. och allting handlar om jakten på villkorslös kärlek, vilket inte existerar i verkligheten.
när jag läste det tänkte jag "vad är det för jävla bullshit och hur kan det finnas så många människor som vill ha detta i sitt liv. vad är det här att sträva efter?".

Ordanom sa...

jag tror dock fortfarande att detta är något som minskar kraftigt om relationen börjar med vänskap. det står jag fast vid.

Ovanliga vantar sa...

Ordanom: Jag vill varken jaga elr bli jagad. Jag vill bara känna ömsesidighet, jag vill bara känna att vi respekterar varandra, att vi kan kommunicera. Jag har aldri låtsats som att jag har mer att erbjuda till ett förhållande men alla tror ju att så lite som sex å samtal kan väl ändå ingen erbjuda. Jo exakt så lite har ja i mitt paket å skulle där dyka upp mer nån gång så se det som en bonus å inget som ingår i grundavtalet den där gången jag träffar hennes vänner, familj, hjälper till att skaffa den där presenten till nåns födelsedag/jul ( Jag hatar högtider), hjälper till att baka ett pepparkashus, står ut med en släkt-träff. Jag tror att om fler insåg begränsningarna i en relation så skulle det inte vara så mycket otrohet å tjafs. Ja kan bli en bra pensionär nu, tända brasan, på me teet, skruva ner fotogenlampan, lite mys å sen bara skratta åt nått gammalt seinfeldavsnitt vi ser för tusende gången. Ja säger inte att det e lätt att hitta rätt men det är åtminstone bättre att ha klart för sig vad man söker å ärlig med vad man har att erbjuda.

Ovanliga vantar sa...

Ordanom: Håller med om vänskapen.

Anonym sa...

Efter att ha läst delar av din blogg anser jag mig kunna förutspå: du kommer aldrig att hitta någon som motsvarar kriterierna på din långa lista.
1) Du kan inte skilja på de och dem. Mycket osexigt. Betydligt mer så än fula skor.
2) Det verkar inte som om du själv motsvarar så många av listans kriterier.
3) Om du tål kyla vet jag inte, men charmig - nej, det är du då inte.

Ovanliga vantar sa...

Kära anonym: 1. De elr dem, jag har aldrig fattat grejen med de/dem orden. De/dem lärarna jag hade i Sverige var inte speciellt duktiga på att förklara att om jag inte lär mej så kommer där en dag dyka upp en anonym nazistfröken på min blogg för att förklara detta.

2. Varför skulle jag själv ha de/dem kriterierna som jag söker hos någon annan?

3. Jag har har aldri sagt att jag har charm elr tål kyla, återigen vad de vad jag sökte.

- Tack för att du som anonym ändå läste igenom så pass många inlägg så att du kom fram till de/dem slutsatserna. Auf wiedersehen

Elle sa...

Du är helt enkelt en energisparare. Det låter som fullständigt politiskt korrekt i dessa tider. Är jag månne din motsats som roas av att ställa till det lite för mig i livet och som älskar värme? Men jag får också rysningar av det klassiska svenssonheteroträsket. Även om jag kan verka nära det i perioder säger mitt hjärta annorlunda.

Anonym –jag är visserligen känd språkpolis (det är iofs mest särskrivningar jag inte tål) men på folks privata bloggar tycker jag man ska få skriva som man vill utan att folk hackar -det är innebörden som är poängen, inte språkbruket.

Ambin: Kan du inte göra en lista över vanliga saker nytt folk på din blogg reagerar på, tycker det verkar finnas en hel del röda trådar...

Kat sa...

Ja det måste nog vara Cruise bästa film! Och den är så där härligt och lagomt sexig! Me like!

Kat sa...

Förreste, haha vilken annorlunda blogg du har! Intressant. Är det du på bilden längst ner?

DD sa...

Men visst har du en poäng med att man vill ha seker enkla. Varför göra livet svårt? MEN...och det är ju ett stort aber detta.... du väljer att välja den du ska bli kär i, istf att bara låta dig bli kär i någon. Vi andra (läs:jag) blir kära i den som hjärtat väljer. Och då får man lite komplicerad tillvaro på köpet. fast om man väljer att välja, så kan man få det jävligt komplicerat ändå. Det vet man aldrig i förväg. Det man vet säkert är att om man väljer att välja, så väljer man bort och blir ensam. Det är ett svårt val. Tufft.

Nåväl....livet är knepigt oavsett.

Det roliga med dina två listor var att JAG passade in på alla 10 punkterna i "vad kvinnor vill ha hos män". Hysteriskt roligt hörrödudu! Jag är en man!

Ovanliga vantar sa...

Elle: Ja att ja inte vet skillnaden på de/dem har ja hört sen Noas tid. Andra missuppfattningen e ju att ja tror att ja e så perfekt men när de själva verket bara så att ja söker Den perfekta partnern. Särskrivningar e de enda som irriterar mej anrs handlar språk om att vilja försöka förstå. Tror Folkpartister/ Moderater har svårast för nytt språkbruk. Mest hatad e ja i norra Tyskland men igår på svininfluenskonferensen försökte ja flytta de dåliga samvetet till dem som tar vaccinet å inte tvärtom, en viss ilska uppstod.

Katten: Ja, me in action från Böda strand på Öland. Ligger där lite halvanonymt i botten, dem flesta tror de e reklam men de va en bra fotograf helt enkelt. Eyes wide shut e på sexiaste filmers 10 i top. Sexiaste tror ja Bound är. Har du sett den?

Ovanliga vantar sa...

DD: Ja men ja behöver inte välja bort, allt sker i hjärnan å inget i hjärtat. Ja tycker ju om mitt liv som ensam så därför kan ja unna mej lyxen att vänta på Senorita perfecta. Dem flesta hatar ju sina liv å vill att en respektive ska skänka dem lycka. Ja har inget på den 10 i poplistan som kvinnor vill ha. Om ja anstränger mej kan ja ha lite av punkt 9 dvs snäll å ja kan planera in spontana hr/dagar men anrs e ja ospontanast. Genom att va tokstrukturerad skapar ja ju luckor i mitt för 4hrs-fikor mm.

Elle sa...

Ha! Hade velat höra den där debatten. Jag efterlyser perspektiv i den där soppan.

Hur kommer Alanyatrippen sluta för mej?

Va vill du helst rädda?

Va e de värsta du kan höra från nya flirt?