tisdag 1 juli 2008

Dialekter

Dialekter kan verkligen stjälpa eller hjälpa.

Stjälpdialekter:
-Småländska
- Malmöitiska.
- Trelleborgska.
- Östra Göingska.
- Göteborgska.
- Värmländska.
- Blekingska.


Hjälpdialekter:
- Alla Norrrländska varianter.
- Gotländska.
- Nordskånska.
- Stockholmska.

14 kommentarer:

Anonym sa...

utveckla please! Så att jag kan få spotta, fräsa o argumentera... på klingande Klingon! Hepp!

Anonym sa...

Anonym har alltid varit o kommer alltid o vara "Snapphonan", du sa d, men inte först.

Malin sa...

Alltså... Du har ju helt missat Östgötskan. Den måste bannemig klå småländskan som kandidat till första platsen på stjälplistan med hästlängder.

Ovanliga vantar sa...

Snapphonan: Jag vill höra din klingon bryta på Östra Göingska, säkert en roli kombo. Småländska e ju så segt så man vill bara fylla i vad småländskan ska säga, Göteborgskan lite väl käckt å Malmöitiskan e välditt osexi. Tänkte först dissa dej för att du kan kan Klingon men som sagt jag åt frukost ti " Huset fullt" å " love boat" i 6 Månader so I better shut the fuck up.

Ovanliga vantar sa...

Mallan: Hur låter Östgötskan? Dejtade den där Gotländskan som va hallåa på Svt för nått år sedan, vacker dialekt anrs just e regular girl.

Anonym sa...

Ambi......
Dialekter i all ära, men över 167cm och 57 kg går bara inte, sedan får det vara vilken dialekt det vill.
Fokusera på längd och vikt istället och skit i dialekten..det ger sig ändå.

Anonym sa...

Ditt chickfilter e obarmhärtigt finmaskigt! Den senaste melittapåsen sållar även dialekter asso!? Inga andra hangups! D slinker ju igenom massor! Love boat!? Fick du ner ngn frukost överhuvudtaget? Burp!

Malin sa...

För att tydligt demonstrera så ger jag dig denna länk. Världens starkaste man som gör en uppvisning med tydliga instruktioner (tänkte att det kanske tilltalar dig på flera sätt då). Där har du en sann Östgöte (uttalas öschötte).

http://www.youtube.com/watch?v=s7FEmg0d54I

Tycker du inte att det är tydligt nog så kan jag demonstrera live nångång. Inte för att det är min dagliga dialekt, men jag gör en sjuhelvetes bra parodi på den.

Thea sa...

Hmm...jag pratar ju norrlänska :D
Du verkar fan inte ha det lätt ;P

Anonym sa...

Jaaa, de är så fina så :-)

De pratar också skånska. Måste tillägga att det spelar ju en viss roll vilket kön det är på den som pratar. Män + Skåne =sant, Kvinnor + småländska = njae, osv.

Elle sa...

Försöker låta bli att bli påverkad av dialekter (även om jag måste erkänna att jag är en sucker för 08:or...) Om man gillar personen brukar man (om man är öppen nog) ju kunna ändra uppfattningen även om dialekten... och det är ganska härligt när det händer.

Anonym sa...

jag byter dialekt beroende av vem jag pratar med. det är jättejobbigt kan inte rå för det, det går automatiskt. och det dumma är att jag inte kan imitera dialekter (bara östgötskan) så det är inte en förmåga man kan ha skoj med.

Elle sa...

Jag är precis likadan, har en besvärlig förmåga att vara väldigt lättpåverkad av dialekter. Kanske ett resultat av föräldrar med helt olika dialekter? Vad vet jag.

Ovanliga vantar sa...

Snapphonan: Tog en nytt melittafilter å kvar i filtret dfastnade både hund å barnägare, dem brukar fastna 99% av tiden , antar att de va Icas omärkta utgångna filter dem förra.

Krissa: Norrländska dialekter e vackra ja.

Hur kommer Alanyatrippen sluta för mej?

Va vill du helst rädda?

Va e de värsta du kan höra från nya flirt?