torsdag 30 april 2009

Okristlitt

- Ja gjorde ju min Socionompraktik på en behandlingscamp i bergen på Kap Verdeöarna. Under 1 års tid åkte vi allihop på Söndagarna sittande på lastbilsflaket ner ti huvudstan Praia för att där tala i tungor hos den Nigerianska sekten. Sektledaren själv jobbade hårt för att få mej in i kyrkan bla genom att försöka bonda me mej genom att kunna allt om Fredrik Ljungberg som på denna tiden 1999-2000 hade nårra bra Nigerianer som lagkamrater i Arsenal.

- Dem första 3 Söndagarna hängde ja utanför kyrkan å tränade på min Kriollo me los locals enbenta å andra som inte fixade ta sig upp för kyrktrappan. Efter mycke övertalande å biblar på min farstu gav ja efter men satte mej därbak bland kvinnor å barn vikket va emot reglerna men den kompromissen fick dem ta. De talades våldsamt i tungor men när oljan kom till mej som skulle smetas in i pannan innan tungotalandet sträckte ja inte ut mina händer utan bara nickade vidare ett passera åt oljeprästen.

- Nästan varenda dag efter att vi kört ett salam alekum, alekum salam jag å den Arabiska fiskargubben så behöver han nått råd ang sin höga kolestorol elr så behöver han min hjälp me nått myndighetspapper. Under den debatten så cyklar där allti förbi nån söt tjej som ja kanske sneglar åt å då säger han alltid " Haram, du kommer hamna i helvetet " å mitt svar e alltid nästan samma typ " Ja e redan i helvetet. Jag bor ju på Bergsgatan å din fisk e gammal ". Detta e ett upprätthållande av sann vänskap.

- Nya programledaren på Existens e rätt snygg men ja gillade förra lite bättre. Var tog den förra programledarens andra program vägen dvs " Annas eviga " ? Bästa programmet om religionsfrågor ever ju.

- Jag hade ju anmält mej till den årlia beachvolleybollcampen på den kristna campingen på Böda. Vet inte om de e Jehovas över hela skiten men varje dag e de en turnering som har 144 platser. Ungefär som Jehovas utanför stranden så vill dem ha fler än 144 som anmäler sig trots att de bara e 144 som får plats i turneringen å 144000 som får åka me ti himmelen. Fick precis ett mail från nån av översteprästerna att dem hade strulat me min anmälan å ja fick ingen plats på stranden men ja va bland dem förste reserverna sa han snällt å ursäktade sig så mycke för att han hade felat yada yada yada hoppas du ändå vill komma å be med oss.

- Varför vill Jehovas ha reserver när de egentligen e lika stängt som NHL? Varför kan dem inte maila ut till alla som kommer efter 144000 att ni får ändå inte plats i himmelen, prova i helvetet ?
( Läs: Bergsgatan).

- Ja mailade mitt svar ti översteprästen " 5 ord i förnuft e bättre än 1000 ord i tungomål "

9 kommentarer:

Ordanom sa...

jag gillar ordet haram. jag gillar haram och insh allah. så klockrent.

Ovanliga vantar sa...

Ordanom: + halal räcker för att ha en konversation å bli upptagen bland Muslimerna. Nästan allt e ju halal i min värld.

Ovanliga vantar sa...

Ingen sömn dem senaste nätterna/dagarna, för mycke fint väder så ja hamnade ida på Vanna beach å spelade beachvolleyboll åsså vidare å han va me på lite grillning å brännboll innan jobbdags.

DD sa...

Salam! men inte salami...så är det bara..

Vilken dag! Hoppas natten blir OK.

Synd att man missade brännbollen och Joselito och dom snygga killarna. Better luck next time ey?

Då får du och jag och Korvsmulan och LaLizita snacka oss samman över en kall drink eller 20. OK?

Ordanom sa...

mycket är halal i min värld med. men att vilja gå till en kvinna man inte känner med massor av kajal och sammetsklänning för att man vill veta hur framtiden ser ut eller för att man vill veta vilka man ska akta sig för/ta tillvara på är definitivt haram alltså. dada säger HARAM!
vad hände med det gamla hederliga "trust your guts"? anyone?

Ovanliga vantar sa...

Ordanom: Fick precis ett samtal där den ringande parten hade gått ti en spådam som sagt att hon skulle träffa en mörk man på en fest vid månadskiftet, lägg av sa ja. Ja lekte åsså spågubbe på Roskildefestivalen förr, hade massor av folk som sto på kö, de e så lätt att läsa folk på deras utseende å snack så på 10 sekunder vet man va dem önskar åsså säger man de åsså blir man trodd.

DD: I månadskiftet Juli/Augusti kommer du bli uppraggad av en mörhhyad man me en nytvättad bil, han bara " ven aqui guapa" å du kommer falla hårt. Ja ser giftermål å ja ser Bahamas- smekmånad, hans smeknamn e clandestino.

Ovanliga vantar sa...

Orgasmens kyrka i Lövestad e de som gäller from den 2 Juli om inte kärlekn visar sig, Och den som tror att kyrkan ägnar sig åt sexorgier och annat omoraliskt beteende, den har fel. Excesserna går aldrig längre än till dans och fruktätande, allt handlar i stället om att se orgasmen som en metafor för livsglädje och mötet med något som är större än en själv.
– Det finns inget farligt i det vi säger, vi är harmlösa. Det är bara det att vi betvivlar de etablerade religionerna säger kardinalen.

Ordanom sa...

självuppfyllande profetia. är det ett helt okänt begrepp för människor?

orgasmens kyrka. hmm.
måste man ha en kyrka för sånt? äta frukt och dansa?? verkligen? kan man inte bara svänga ihop en fruktsallad och dansa lite i sitt vardagsrum för sig själv? nackdelen med kyrkor är att det alltid är nåt pervo som smyger sig in och snor åt sig makten till slut. men det kanske var det du hade som plan? (skämt)haha.

Ovanliga vantar sa...

Ordanom: Ja tror de e pervosarna som startar sånna kyrkor å som bestämmer reglerna asså. Dem blev tvungna i kammarätten att byta namn tror ja, nä tacka vetja Maradonakyrkan där dem lever i 48 DD, dvs Despues Diego.

Hur kommer Alanyatrippen sluta för mej?

Va vill du helst rädda?

Va e de värsta du kan höra från nya flirt?