torsdag 2 juli 2009

Den flegmatiska flickan

- Dem 4 temperamenten:
* Det sangviniska temperamentet e livligt, växlande å sorglöst.
* Det koleriska temperamentet e hetsigt å hetlevrat.
* Det melankoliska temperamentet e mycke känsligt med långsam å djup reaktion.
* Det flegmatiska temperamentet e trögt, lugnt och sävligt, senfärdigt å föga stark i sina känslorörelser å likgiltigt.

- Jag själv e tills största delen en sangviniker me melankoliska inslag. Ja har genom åren haft relationer me alla sorterna förutom den flegmatiska, kanske e de där den stora kärleken finns?

- Den flegmatiska flickan e ju slightly retard å har dessutom pojkvän men e en intressant tjej. Min psykiska instabilitet gjorde att vi connectade i helgen, så skrev ja om henne den 4 November förra året. Kvaliteterna e få, e egentlien bara vältränade legs n ass å ett sjukt gott hjärta som behövs för att fånga mitt intresse skrev ja om henne 9 December.

- Sävlig e synonymt med långsam ti 90 % å synonymt me seg ti 60 %. Vi pratade i 1 minut igår, de kändes som en date. En date kommer kännas som en veckas retreat. En vecka me henne kommer kännas som att va på 1 års-långt buddistläger. Ett förhållande me henne kommer kännas som att ja e i koma kanske ? Ja blir ju attraherad av de okända å annorlunda, cant help it asså men hon e rätt skön på nått off the beaten track-way.

- Konstnärens uppgift e att skapa trygghet hos publiken genom att följa så många konventioner att man tydligt ser vilka han bryter emot. I den mån han har någonting på hjärtat kan han gå hem och lägga sig, ty ännu har ingen människa lyckats säga någonting till en annan.

- Willy Kyrklunds " Om godheten " ska läsas inatt.

11 kommentarer:

Tixie sa...

koleriska och melankoliska då, om någon är överraskad.

Ordanom sa...

jag skulle vilja tacka dig för att du är originell och inte räds politiskt inkorrekta åsikter. jag tycker du är bra helt enkelt.

Ordanom sa...

du kan räkna det där till nån slags obskyr kärleksförklaring eftersom jag är känslomässigt störd och inte kan uttrycka mig varmare.

Ovanliga vantar sa...

Tixie: No surprise.
Ordanom: Det sangviniska barnet har inget intresse för tid eller rum utan står utanför dessa. Det bryr sig inte heller om att minnas eller få intrycken att stanna kvar. En kompis sa ungefär så som du säger till mej nu om nått ja sagt till honom igår att han tog de som en kärleksföklaring för att han vet att ja e känslomässit störd. Ja tycker de e fint när folk ändå läser av signalerna. Du har hatat vissa saker ja skrivit å älskat andra å på så sätt har där uppstått debatter, att våga tycka e vackert.

Ordanom sa...

mmm. you have to take the good with the bad. det är inte förrän man sett flera aspekter av en person, vissa mer tilltalande än andra, som man kan göra en klarsynt bedömning. och när det som är bra väger upp det mindre bra, då vet man att det som är bra är riktigt bra och värt nåt.

Ordanom sa...

men jag kommer alltid att föredra såna som har galna åsikter som jag inte sympatiserar med framför såna som inte har något eget alls.

Elle sa...

Det brukar ju heta att "Tiden går fort när man har roligt". Så för att leva ett långt liv borde det ju innebära att man ska se till att ha ett förbaskat tråkigt liv...
Är ett långt liv en prio borde det ju vara rätt att hänga med henne? Annars kan man ju bara undra exakt hur nice the leg's n´ass egentligen är för att det ska vara värt det.

Ovanliga vantar sa...

Elle: Jo man säger ju så men ja tycker inte de stämmer. Tycker tiden står still när man har de bra. Beroende på hur relationen ska se ut så finns de varianter. Legs n ass, massa charm å rätt kommunikation kan räcka långt. Söker ja min like e de kanske bara de ja kan erbjuda åsså lugn å harmoni.

Elle sa...

Vissa utbrister ju "Han/hon är ju PRECIS som jag!" med väldigt positiva undertoner. Men det är ibland roligare med folk som inte är så lik sig själv. Så man kanske kan fråga sig vilka egenskaper som kan komplettera, bygga ut, motarbeta, förstöra, försköna etc de egna för att det det ska bli en bra dynamik.

Ovanliga vantar sa...

Elle: Håller me, tror att ja undviker en relation me Norrlandsmodellen pga vi e för lika, men så ibland tänker ja att de skulle kanske va skönt när man blir gammal. Argentinskan å ja har för mycke energi ihop så ja blir matt. Nån som e intelligent på andra områden än ja själv e attraktivt, typ fågelskådare e sexitt. Ordning å reda å hålla tider e inget som ja attraheras av motsatsen, ja blir aldri ihop me motsatsen, inte ens kk.

Elle sa...

Låter klokt. Ens motsats borde aldrig funka, men någon som tillför saker på tvärsen och hitan och ditan brukar vara stimulerande även om man aldrig fastnar för de där grejerna själv. Som när man dejtade rollspelaren, knivgalningen, artisten, scouten, kemisten...

Hur kommer Alanyatrippen sluta för mej?

Va vill du helst rädda?

Va e de värsta du kan höra från nya flirt?