lördag 13 juni 2009

Persona non grata

- Den enda friheten som räknas e friheten att göra va andra tycker e fel. De e ingen mening att kräva frihet i att göra de som alla kommer att applådera. De e ingen mening att ha ett fritt samhälle där de inte finns något missbruk. Missbruk e kännetecknet av frihet.

15 kommentarer:

emz sa...

missbruk e ett kännetecken på fångenskap, tycker jag när jag tänker på alla som vill men inte kan sluta knarka

Ovanliga vantar sa...

Emz: Såklart så ska vi hjälpa dem som e ready, willing and able att bli av me sina missbruk men samhället måste ha råd me missbruk för att inte kännas som ett fångläger för alla oss andra vare sig vi vill missbruka elr inte.

Ja har aldri haft en far/mor-förälder elr mor/farförälder elr fastrar elr mostrar elr farbror/morbror, aldri haft nån kontakt me mina 3 syskon förrän ja träffade min ena syrras familj för nån månad sen. Allti valt en väg där okända människor betytt mera för mej. Ikväll fick ja ett sms från en av mina systersöner där han skrev att han å hans kompisar satt å va stolt över hans morbror dvs jag, kändes lite sjukt. Kom ti jobbet inatt å kände mej sanslöst pigg å full av energi, ska de va så här? Mina tankar undrar såklart om detta e normaltillståndet elr den vanlia tröttheten i jämförelse e normaltillståndet?

Elle sa...

"Missbruk" är ett vansinnigt negativt laddat ord. Det borde finnas någon bra synonym.

emz sa...

vaddå om det ska va såhär sanslöst pigg och full av energi eller ska det va såhär me familjen? Ibland så känns det som att du med flit försöker skaka av dig mig på vägen.. eller så är ja bara lide stupid, ehhehehee.
men varför skulle det vara en trötthet om du är pigg? och är inte lormaltilltråndet varken trött eller pigg.. jag kom just hem från en stor stor fest.. det va en tjej som va helt väck på extasy, hon stod och sluddrade bakom mig i kön.. uuueääh så äckligt de var att höra på. Jag bara önskade att man kunde spola fram tiden tills hon skulle fatta hur jävla puckad/pundig hon låter.. Så kan honse sigsjälv på ett band, ett litet klipp liksom..

Ovanliga vantar sa...

Elle: missbruk e ju som skönhet, asså in the eye of the beholder.
Emz: Ibland kan man säkert tro att ja e i en extacypsykos när man läser mitt sludder men min pigghet va så extrem å kändes så tydlitt så därav mina tankar. Att ha hög social kompetens å skaffa fördelar i livet e de missbruk? Att inte kommunicera på ett ok sätt kan de va ett missbruk både från den som svarar sent elr aldri på en fråga men e de även missbruk på sin egen själ från den andres sida som upprätthåller vänskapen genom att stanna? Nu e ja iallfall toktrött å missbrukar ert läsförtroende me svammel, sorry, kanske Emz ska de va svårt att greppa allt, ibland inser ja inte själv förrän vid 3e läsningen va min tanke va

Ovanliga vantar sa...

Till dej okända mailare: Fotot e från Raoni summer collection 2001. Sjukt fula färkombinationer som orange-röd å orange-grön. Å nej ja kan inte surfa å alla riktia surfare va sjukt sura hela dan på stranden när de skulle fotas eftersom ja inte visste hur man skulle bära brädan ens. Stället e San Sebastian.

Tixie sa...

Nä alltså. det där lät mest som nåt som kommer från en new age-tant på opium.

bilden är skön dock. hippieniclas.

Ovanliga vantar sa...

Tixie: Du fångade mitt dilemma. Ja e en hippietant me kvarglömt opiumstoff i hjärnan men ser ut som ja vill va en ultimate fighter. Velat angående midsommar eftersom ja e ledi, brukar låsa in mej på storhelger dem få gånger ja e ledi men tacka nyss ja ti Pildammsparkhäng me ett gäng, anrs va Danmark ett alternativ. Ful imorse å trodde ja va förälskad men nu e ja snygg å oförälskad. En natt ti på jobb sen ledi en vecka.

emz sa...

Jag har surfat på den stranden i San Sebastian!!! Fast jag tror att vi har snackat så länge nu att vi redan har pratat om de o San Seb nångång..

Ovanliga vantar sa...

Emz: Ja har fan glömt va stranden heter, tror de e den andra sidan som heter La concha me e inte säker. Nära å bra ti Biaritz e de ju åsså å ännnu bättre surf på småställen i närheten såklart. Om du sugen på ett gympass i veckan så hör av dej, du får lätt prova på en gång till gratis me mej, hade vatt kul asså.

DD sa...

Jag tycker du ska ha missbruksdisskusionen med uteliggarna som "överlever" på tiggeri och billigt skit dom kan stoppa i sig. Jag tror knappast dom tänker "frihet i en liten ask" när dom kryper ihop under en pappkartong. Eller är jag ute och cyklar nu igen?

siri skywalker sa...

heh nu har jag ditt nummer. Jag kollade tillochmed upp dig på eniro. Paranoid som jag är. haha!

Ovanliga vantar sa...

DD: Dem vill ha bostad men friheten att ta droger om dem vill, som me mycke så e stigmatiseringen värst. Ja va me å startade Aluma å känner många av uteliggarn i stan, problemen e att inte alla som vill får metadon osv. Hade bara bostäder funnits så kanske många kunnat knarka på en annan nivå.
Siri: ja e likadan själv, man måste ju kolla,

emz sa...

asså man fick bara en gång sa dom, jag försökte att jag skulle få två, men dom tyckte att jag kunde stanna nog länge på första gången.. De tyckte inte jag räckte,,mne de tyckte dom.. Jag hade inte ätit nog innan heller.. Men.. Jag väntar på besked om ett förslag som jag hade till en som hade köpt kort men inte använde det att jag skulle få köpa hans billit.. men vi får se om jag får det så kan vi träna. Va och sprang i parken imorse och det är e helt fantasktiskt, jag har liksom bubblat av positiv energi hela dagen bara för de, och nu fortfarnde känner jag mig helt speedad..ähh nu får ja gå å skriva på min egen blogg ist=)

Ordanom sa...

amb: verkligen sant. so true.

Hur kommer Alanyatrippen sluta för mej?

Va vill du helst rädda?

Va e de värsta du kan höra från nya flirt?